divendres, 24 de desembre del 2010

2010, un any per recordar.

L'any 2010, ha sigut un any que ens ha marcat als Campaners d'Alaquàs, un abans i un després en la nostra història.
A part de fer els tocs pertinents en les diferents festivitats de l'any com pot ser l'Epifania, Sant Josep, Diumenge de Rams, Sant Francesc de Paula o la Mare de Déu de l'Olivar, hem organitzat altres actes dirigits cap al nostre poble. D'aquestos actes volem destacar els de la vesprada del dia 23 d'octubre en la qual ferem l'acte de presentació de la colla al Castell d'Alaquàs, i a contiuació, junt als Campaners de la Catedral de València i els de l'Alqueria de la Comtessa, vam interpretar un concert de campanes, a l'esglèsia de la Mare de Déu de l'Olivar, que formava part dels concerts de tardor.
A part d'organitzar actes, nosaltres també hem participat en altres de fora del nostre poble, com es el cas de la Trobada de Campaners a Castielfabib al juliol, o de la Trobada amb l'Arquebisbe del passat 23 de desembre.
En aquest intens any també hem tocat en poblacions de fora d'Alaquàs, com ara, en la Ronda de la Verge dels Desemparats per les poblacions de Palma de Gandia i Ador, els tocs en el Crist d'Alfondeguilla, en Moixent el dia de la Trinitat, la vespra i el dia de la Puríssima en Ontinyent, o els diferents dies de tocs en Bétera.
Per últim, voldriem donar les gràcies a tota la gent que ens ha recolzat i ajudat durant tot aquest any que hui acaba, i dir que esperem escriure moltes més notícies així, ja que això voldrà dir que els Campaners d'Alaquàs estarem en actiu, fent camí junt a les campanes d'Alaquàs.
Feliç 2011!.

Trobada de campaners amb l'Arquebisbe de València.



El passat dijous dia 23 de desembre dos membres dels Campaners d'Alaquàs ens vam dirigir al Palau Episcopal de València, per celebrar junt a altres colles, com ara, Ontinyent, Campanar, Alberic, Moixent, Morvedre, Sagra, Catedral de València, Xest, Albaida o Bocairent, el encontre de campaners amb l'Arquebisbe de València, D. Carlos Osoro Sierra.
Una vegada allí, primer el vam saludar i seguidament ens vam dirigir cap a la sala gòtica del palau. Ja acomodats, el senyor Arquebisbe va fer una breu introducció de l'acte, juntament amb les paraules de Ximo Silvestre, el qual va nombrar alguna persona o aspecte de cada colla. Respecte a nosaltres va parlar de Pau per haver fundat aquesta colla.
Seguidament cada colla es va presentar, i de la nostra, Pau va parlar sobre qui som, un poc de la història, dels tocs i per acabar va aprofitar per donar les gràcies.
Acabat aquest torn de paraula, l'Arquebisbe va tancar l'acte i ens va regalar un llibret amb els evangelis de cada dia del 2011, a part de rebre un dvd de la restauració del campanar i les campanes de la vila de la Colla de campaners d'Ontinyent. A tots dos els volem donar les gràcies pel detall.
Per acabar, li volem agraïr a D. Carlos Osoro Sierra, la seua voluntat per haver organitzat un acte així, que serveix per augmentar la germanor entre l'esglèsia i les colles de campaners, que es un fet tant bo per a ells com per a nosaltres.
Aprofitant aquesta notícia, vos desitgem un Bon Nadal i un feliç any nou.

divendres, 17 de desembre del 2010

Ens escriu l'Arquebisbe de València.


El passat dimecres, els Campaners d'Alaquàs vam rebre una carta escrita pel senyor Arquebisbe de la diòcesi Valentina D. Carlos Osoro Sierra, en la qual ens convidava a anar el pròxim dijous dia 23 de desembre al Palau Arquebisbal, a les 18:30 de la vesprada, per com diu a la carta "charlar y convivir juntos vuestros más sonoros momentos".
Agraïm de manera sincera aquesta invitació, i els Campaners d'Alaquàs assistirem molt gustosament el dijous a aquest acte.