diumenge, 25 de juliol del 2010

XV Trobada de Campaners a Castielfabib.El passat dissabte dia 24 de juliol, es va celebrar, la xv edició de les trobades de campaners a Castielfabib (Racó d'Ademús).
La trobada va començar a les 10:00, a la plaça del poble, amb la recepció dels participants, on ens donaren un mocador amb el nom de la trobada.
Seguidament vam pujar al campanar on nosaltres vam donar l'inici amb el toc d'Alçar a Déu tradicional del nostre poble, Alaquàs, a tot un matí de mostra de tocs de les diferents poblacions participants a l'encontre. Però sens dubte el toc que més ens va impressionar a tots va ser el "volteo humano", tant únic com tradicional del poble de Castielfabib, en el qual un home s'agafa a la truja de la campana "Guillermina" i volteja junt a ella.A mig dia, vam anar a dinar, on curiosament ens regalaren la cassoleta on estava el nostre dinar on estava escrit el nom del poble, l'any i el nom de l'encontre.
Per acabar, vam veure un audiovisual de la història i les tradicions de Castielfabib, entre elles el "volteo humano", ens vam presentar colla per colla, i finalment es va parlar sobre la creació d'una federació de campaners valencians.
Volem donar-li les gràcies als Campaners de Castielfabib per aquesta trobada i la benvinguda que ens van donar.
Un dia genial!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada