dissabte, 6 de novembre de 2010

Article a la Fulla de l'Olivar, "Els Campaners d'Alaquàs".

Els Campaners d'Alaquàs, som un grup de persones interessades per les campanes. Ens encarreguem d'investigar i recuperar el patrimoni campaner del poble d'Alaquàs, tant els tocs tradicionals, com les campanes i els campanars de les diferents esglèsies del nostre poble.
El nostre objectiu principal és la recuperació del patrimoni campaner. Una recuperació que representa d'una banda la investigació i posterior interpretació manual dels tocs tradicionals, i d'altra, la restauració, recuperació i manteniment de campanars, campanes i d'altres elements relacionades amb ells, com les matraques.
El passat dia 23 d'octubre, en el castell, vam poder compartir el nostre somni: presentar la colla com Associació Cultural. Per a nosaltres va ser un acte molt emotiu. Entre les persones que assistiren a l'acte, contàrem amb la presència de la nostra alcaldessa, gran aficionada a les campanes, i també de distints representants de la colla de campaners de la Catedral de València i de l'Alqueria de la Comtessa.
Després de la presentació a les 20 hores, i dins del XVI cicle de concerts de tardor, vam oferir un concert des del campanar de l'esglèsia de la Mare de Déu de l'Olivar, on varem interpretar manualment diversos ocs locals i d'altres de poblacions properes. Tocs a mort (d'home, de dona i d'albat), toc a foc, repic, toc del sermó, i per acabar el vol general de campanes.
Tant a la presentació com al concert vam intentar transmetre els qui ens escoltaven la importància que han tingut i tenen les campanes en la vida comunitària, la varietat de sentiments que expressen en tantes situacions com es fan presents amb els seus tocs be siguen religiosos o civils.
La nostra colla no es un grup tancat sinó obert a totes les persones interessades en el món de les campanes, en la seua música, la seua dansa, i tot el món d'experiències i sentiments que retenen dins del seu bronze.
Colla de Campaners d'Alaquàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada