dijous, 19 de maig de 2011

La campana del convent de la Mare Josefa Campos torna voltejar després de més de 20 anys.


El passat dissabte dia 7 de maig festivitat de les Creus de Maig i vespra del patró d'Alaquàs, la campana "Jesús, Maria i Josep" datada de l'any 1913, del convent de la Mare Josefa Campos d'Alaquàs, va tornar a voltejar a mans dels Campaners d'Alaquàs. A les 17:00 aproximadament els Campaners d'Alaquàs vam pujar a fer-li una visita, quan des de dalt ens vam donar compte que la raó per la qual no podia voltejar (a part de l'oblit), era que el seu cigonyal fregava contra un tros de paret prou solt i que estava massa cap a fora impedint el seu vol complet.
Els Campaners d'Alaquàs vam llevar amb molta facilitat el tros solt de paret, i amb la cadena que penjava del cigonyal, la vam fer voltejar després de més de 20 anys de silenci i oblit.
A més la campana estava torta, i amb la pròpia cadena del cigonyal la vam adreçar, ja que tombada es desgastava molt més, degut a que els fenòmens meteorològics l'alcançaven.
Així els Campaners d'Alaquàs hem aconseguit un objectiu molt important, això si, a aquesta campana li falta una restauració urgent, degut al mal estat en que es troba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada