diumenge, 15 de juliol del 2012

18é Encontre de Campaners a Albaida

El dissabte dia 14 de juliol, un dels membres de la nostra colla va assistir al 18é Encontre de Campaners celebrat aquest any a Albaida, i preparat pels Campaners d'Albaida i la Colla de Campaners d'Ontinyent.
A les 9:45 va començar la rebuda dels campaners a la Plaça Major, on ens vam poder retrobar amb molts companys i amics campaners que des de feia temps no veiem, junt als quals, seguidament se'n vam anar cap a la Sala Tourist info ubicada a l'interior del Palau. En aquest enclau, i després de les paraules de l'Alcalde de la població, es va decidir democràticament quina anava a ser la Junta Gestora per a la constitució de la Federació de Campaners Valencians i es va explicar tots els aspectes sobre ella. Cada colla va donar la seua opinió al respecte (sent la nostra i la de tots totalment favorable), es va elegir un representant de cada una i finalment, d'aquestos respresentants van eixir nou de les colles legalitzades per formar la Junta Gestora per dur tots els tràmits per legalitzar la Federació.
Ben passat el migdia (hora a la qual vam poder sentir el toc de l'Àngelus i el repic de diumenge tocat de manera completament manual pel sagristà) vam eixir del palau per dirigir-se al pròxim campanar, al qual vam pujar i vam presenciar des de la mateixa sala un vol general de les set campanes. 

La campana "Remediet" la "grossa" voltejant

Després d'aquest vam poder visitar totes  les entranyes del preciós campanar restaurat entre 2002 i 2003, després d'anys de lluita incansable per part dels campaners. Les campanes d'aquest campanar toquen de manera exclusivament manual (cosa única a les nostres terres) pel sagrsità diàriament i per la Colla de Campaners els dies extraordinaris, ja fa huit segles de manera ininterrompuda. Sense dubte és un fet d'enhorabona per a tots ells pel seu gran treball.
Ja baix, i amb la memòria de la càmera plena de tanta fotografia, vam poder visitar l'interior de l'església parroquial de l'Assumpció i la cova de la vall, i per acabar aquest matí d'actes ens vam anar a dinar.
D'aquest encontre ens n'anem molt il·lusionats perquè pareix que la Federació de Campaners va avant    , amb totes les ventajes que tindrà per a tots nosaltres, les Colles de Campaners, que ara més que mai estem unides lluitant pel que volem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada