dilluns, 10 de setembre del 2012

Tocs i vols per a la solemnitat de la Santa Creu

La campana Santa Creu
El proper diumenge dia 16 de setembre se celebra al nostre poble la solemnitat de la Santíssima Creu, titular de una de les nostres parròquies. Aquesta festa, que en realitat és el 14 de setembre, en el calendari tradicional marcava la fi de l'horari d'estiu i donava inici al d'hivern, amb el corresponent canvi de l'horari dels tocs de campanes.
Com ja és costum, any rere any els Campaners d'Alaquàs tocarem per solemnitzar a la nostra manera la vespra i el dia d'aquesta festivitat, que marca també el punt i final de les Festes Majors d'Alaquàs 2012. Ací vos deixem amb l'horari dels tocs.

Dissabte dia 15 de setembre
19:00: Toc de l'Ave Maria i vol general de tres parades que servirà d'avís per a la missa de les 19:30.

Diumenge dia 16 de setembre. Solemnitat de la Santíssima Creu
11:30: Tres vols generals d'avís a la missa de les 12:00. Abans del tercer avís que coincidirà amb les 12:00, es realitzarà el toc de l'Àngelus.
19:00, 19:15 i 19:30: Toc de l'Ave Maria i tres tocs repicats a missa major. Com és costum en els tocs de missa major, després dels dos primers es farà un vol en solitari de la "grossa" i després del tercer un vol general.
Durant la missa major, vol de la "grossa" a l'Alçar a Déu i vol general final.
A l'acabar la missa major es realitzarà la processó durant la qual es faran els següents vols: a l'eixida del guió la campana de la Santa Creu (el "tiple") començarà a voltejar i a l'eixida de la imatge s'unirà al vol la campana major, fent un vol general fins que desaparega de la vista del campanar l'anda; quan la processó passe per la dreta del temple es voltejarà la campana Santa Creu (la campana de la dreta); ja per últim, es faràn tres vols generals, a la vista de la processó des del campanar, a l'arribada a l'església i a l'entrada al temple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada