dissabte, 1 de febrer del 2014

Tocs i vols per la festa de la Mare de Déu de LourdesHa arribat febrer i amb ell, com de costum els Campaners d'Alaquàs obrim el nostre any de tocs amb una de les festes principals de la parròquia de la Santa Creu del nostre poble, la de la Verge de Lourdes. La festivitat, celebrada a Alaquàs des de finals dels anys 60 amb la creació de la parròquia, donarà inici el dilluns amb la novena a la Mare de Déu, però arribarà al seu punt àlgid el diumenge vinent, tot i que el dia dedicat a ella se celebra cada 11 de febrer (que enguany cau dimarts).
Com no podia ser d'altra manera nosaltres, solemnitzarem els dos dies principals d'aquesta festa (la vespra i el dia), amb tocs i vols de campanes distribuïts en els següents moments:

Dissabte 8 de febrer 
19:00: Toc de l'Ave Maria i vol general de tres parades d'avís a la missa de les 19:30. En acabar la celebració es tornarà a realitzar un altre vol general.

Diumenge 9 de febrer: Festa de la Mare de Déu de Lourdes
11:30, 11.45 i 11:55: Tres vols generals d'avís a la missa. Al finalitzar, vol general.

12:00: Toc de l'Àngelus.

18:00, 18:15 i 18:30: Tres tocs repicats a la missa major. Durant la missa vol de la "grossa" a "l'Alçar a Déu", i en acabar vol general.

Processó (19:30 aproximadament): Vol a "tranc" a l'eixida de la imatge de la Mare de Déu, i a continuació i fins que desaparega de la vista des del campanar vol de la campana major (dedicada a ella) en solitari; al pas de la processó novament per l'Avinguda i per tant es vega des del campanar, i finalment a l'entrada de la processó, vols generals. En acabar i en l'ordre de parada habitual les campanes es deixaran caure frenant-les (a l'estil de l'Horta) perquè no sonen "a mort i a festa".

A l'acabar tot: Toc d'Ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada