dijous, 1 de maig del 2014

Tocs i vols per la festa de la Creu de Maig


La Creu de Maig d'enguany, col·locada al mural ceràmic de l'entrada i beneïda hui dijous després de la missa
Ha arribat maig i amb ell, el primer dissabte del mes celebrem la solemnitat de la Creu de Maig, festa de gran importància en la societat tradicional, ja que com sabem amb ella s'entrava en l'horari d'estiu, fet que feia variar l'hora de molts oficis religiosos i per suposat de molts tocs de campanes. 
Com ve sent costum entre nosaltres, solemnitzarem la vespra i el dia de la festa des del campanar de la Santa Creu, parròquia on la festivitat té una gran rellevància. 

Divendres 2 de maig. Vespra
19:00: Toc de l'Ave Maria i vol general de tres parades d'avís a la missa de 19:30.

Dissabte 3 de maig. Solemnitat de la Creu de Maig
12:00: Toc de l'Àngelus, repic de festa a l'estil de l'Horta i vol general de tres parades.

18:00: Vol de la campana de la Santa Creu a l'entrada de la processó de l'Associació Andalusa.

19:00: Toc de l'Ave Maria i tres tocs repicats a la missa major (19:00, 19:15 i 19:25). Després del primer i segon toc es farà un vol de la campana major i en finalitzar el tercer un vol general.
Durant la missa es voltejarà la campana "grossa" a "l'Alçar a Déu" i en acabar tornarà a realitzar-se un vol general.

A continuació de la missa tindrà lloc la processó amb la Santa Creu durant la qual es realitzaran tres vols: el primer d'ells un vol "a tranc" quan isca la processó, el segon quan aquesta creue l'Avinguda Miguel Hernàndez i siga vista des del campanar, i el tercer i últim a l'entrada, després del qual les campanes seràn deixades caure frenant-les perquè no sonen "a mort i a festa" (a l'estil de l'Horta). De la mateixa manera, quan acabe la processó es realitzarà el toc d'Ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada