dimarts, 10 de febrer del 2015

Tocs i vols per la festa de la Mare de Déu de Lourdes


Ha arribat febrer i amb ell, els Campaners d'Alaquàs encetem el nostre calendari anual de tocs amb una de les festes més importants de la parròquia de la Santa Creu, la de la Mare de Déu de Lourdes. La festivitat, celebrada a Alaquàs des de finals de la dècada de 1960 (moment de la creació d'aquesta parròquia), va començar fa uns dies amb l'inici de la novena, però no serà fins el proper dimecres dia 11 (jornada de la festivitat litúrgica), quan arribe al seu punt àlgid.
Com no podia ser d'altra manera, els Campaners d'Alaquàs solemnitzarem la vesprada de la festa, amb tocs i vols de campanes distribuïts en els següents moments:

18:30, 18:45 i 19:00: Tres tocs repicats a la missa major. Durant la missa es realitzarà un vol de la "grossa" a "l'Alçar a Déu", i en acabar un vol general.

Processó (20:00 aproximadament): Vol a "tranc" a l'eixida de la imatge de la Mare de Déu de Lourdes, i a continuació, fins que desaparega de la vista des del campanar, vol de la campana major (dedicada a ella) en solitari; al pas de la processó per l'Avinguda, es tornarà a realitzar un vol general, a l'igual que es farà a l'entrada de la imatge en la parròquia. En acabar, i en l'ordre de parada habitual, les campanes es deixaran caure frenant-les (a l'estil de l'Horta) perquè no sonen "a mort i a festa".

En acabar tot: Toc d'Ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada