dijous, 2 de setembre del 2010

Tocs per a les Festes Majors d'Alaquàs.

Com tots els anys tornen entre els dies 27 d'agost i 12 de septembre, les Festes Majors del poble d'Alaquàs, que sobretot entre altres Sants i Santes com Sant Miquel, el Crist de la Bona Mort o l'Assumpció, es fan en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de l'Olivar. Els Campaners d'Alaquàs tenim programats diferents tocs per als dies més senyalats de les festes, ací els teniu:

7 de septembre, vespra del dia de la nostra patrona, la Mare de Déu de l'Olivar.
12:00: Àngelus i vol general a les esglèsies de la Creu i l'Olivar, en aquesta última es tiraran les 12 salves en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de l'Olivar. Els vols seràn elèctrics.

8 de setembre, festa de la Mare de Déu de l'Olivar, Patrona del poble d'Alaquàs:
Campanar de l'Esglèsia de la Mare de Déu de l'Olivar.
19:30, 19:45 i 20:00: Tres vols generals d'avís a les Segones Vespres de la festa de la Mare de Déu.
Al acabar les Segones Vespres, començarà la processó.
21:00: Vol a glòria a l'eixida de la Mare de Déu i seguidament solo amb la campana de la Mare de Déu.
Durant la processó: Divesrsos vols generals i solos de la campana de la Mare de Déu. A la vista de la Mare de Déu des del campanar, vol en sentit invers (de gran a menuda). Al acabar el cant de la Carxofa, solo de la campana de la Mare de Déu i vol a glòria a l'entrada de la Verge.

9 de setembre, festa del Crist de la Bona Mort.
Esglèsia de l'Assumpció.
20:00: Vols de la processó en honor al Crist de la Bona Mort.

La foto d'aquesta notícia pertany al cant de la carxofa en honor a la Mare de Déu de l'Olivar. Com es pot observar la carxofa es penjada des del campanar de l'Olivar.

2 comentaris:

  1. Molt bon blog! Enhorabona de pas vos felicite, també vullc donar-vos la direcció del meu blog Campaner, per a poder intervanciar costums i tocs oks açí al meu poble Alfondeguilla, encara estem començant però com diu el refrany "Las cosas de palacio, van despacio!".

    http://parlemdecampanes.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies David. Ànim que ho conseguireu!!!.

    ResponElimina