dilluns, 18 de març del 2013

Tocs i vols per a la festa del Diumenge de Rams

Vol manual de les dues campanes durant la processó del Diumenge de Rams del 2010
El pròxim diumenge dia 24 de març commemorem l'entrada de Jesús a Jerusalem amb la solemnitat del Diumenge de Rams, que inicia com tots sabem la Setmana Santa. Com  ja és costum a Alaquàs el matí de la festa es farà la processó dels Rams des de la parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar (on es beneïran els Rams) fins la de la Santíssima Creu on es conclourà la festa amb la celebració de la missa interparroquial.

Un any més els Campaners d'Alaquàs participarem en els actes d'aquesta festa, tot al campanar de l'església de la Santa Creu. Ací vos deixem amb els tocs que es faran la vespra i el dia de la festa.

23 de març. Vespra
19:00: Toc de l'Ave Maria i vol general de tres parades d'avís a la missa de les 19:30.

24 de març. Diumenge de Rams
10:00: Bendicció dels Rams a la parròquia de l'Olivar i processó fins la Santa Creu.
Durant la processó s'efectuarà un vol de tres parades: Quan la processó es veja des del campanar es farà una primera parada llarga; quan vaja per la meitat de l'Avinguda Miguel Hernàndez es farà la segona que anirà seguida del vol en solitari de la campana de l'esquerra (per on vindrà la processó); per últim, a l'entrada es farà la tercera i última parada amb un vol "a tranc" (les dos campanes entren alhora).

Durant la missa interparroquial, que com ja hem apuntat se celebrarà només acabar la processó, es farà un vol de la campana major en solitari a la consagració i un vol general deixant les campanes en la seua posició original frenant-les (a l'estil de l'horta) a l'acabar la celebració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada