dimarts, 5 de març del 2013

Visita i restauració de la truja de la campana de les monjes

Com ja explicavem en anteriors articles la campaneta de les monjes enguany compleix el seu primer centenari.
Per aquest aniversari, però especialment per la mala conservació de l'instrument (especialment a la truja) els matins del 18 de gener i el 7 de febrer vam procedir a restaurar-li la truja de fusta llimant-la sencera i aplicant-li un tint i un vernís protector per tal de que almenys la seua conservació no empitjorara després de tants anys d'abandonament. Al final de la intervenció es va fer notable una gran diferència en ella respecte a l'anterior estat. (Aquesta diferència la podem veure clarament a les dos fotos següents).

La campana abans i després de la restauració de la seua truja
El mateix matí del 7 de febrer per petició del professorat d'infantil del col·legi del Convent de  les Doctrineres (on es troba la campana), vam fer per als xiquets de 3, 4 i 5 anys una breu mostra de tocs , tenint en compte l'edat del públic i les poques possibilitats de tocs que dóna una sola campana i junt a una de les germanes del convent que es va unir a tocar-la amb nosaltres
Tot i això la mostra va pagar realment la pena, primerament per poder sentir voltejar i repicar una campana que feia més de 20 anys que era inutilitzada, i segon, i no menys important, la difusió del patrimoni campaner del nostre poble als nostres veïns més menuts, que son sens dubte el futur de la conservació d'aquest, i que per cert, quedaren meravellats amb el toc de la campana.

La campana voltejant durant la mostra tocs
Tot i la milloria en la conservació de la campana amb la restauració de la seua truja, aquesta junt part de l'espadanya continua necessitant una restauració més profunda per tal de conseguir la conservació òptima i recuperar les seues funcions tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada