diumenge, 13 de setembre del 2015

Tocs i vols per a la festa de la Santíssima Creu

Ha arribat el setembre i de la mà d'ell, el nostre poble viu les setmanes més importants de l'any, les de les seues Festes Majors, que conclouen amb la festivitat més senyalada per a la parròquia de la Santíssima Creu, la de la seua titular.
Els Campaners d'Alaquàs participarem  en la festa de la millor manera que sabem, solemnitzant-la a través dels tocs, vols i repics de campanes, que realitzarem durant la vespra i el dia de la festivitat.

Dissabte 13 de setembre. Vespra de la Santíssima Creu
12:00: Toc de l'Àngelus, repic tradicional de festa i vol general de tres parades. Entre la primera i la segona parada es voltejarà la campana de la Santa Creu en solitari per anunciar la seua festa.
19:00: Toc de l'Ave Maria i vol general de tres parades d'avís a la missa de les 19:30. 

Diumenge 14 de setembre. Solemnitat de la Santíssima Creu
11:30: Vol de tres parades d'avís a la missa de les 12. Abans de l'últim toc, que coincidirà amb l'Àngelus es realitzarà de nou, a l'igual que en el cas de la vespra el toc de l'Àngelus i el repic de festa tradicional del nostre poble.
18:00, 18:15 i 18:25: Tres tocs repicats de missa major. Durant la missa, la campana major voltejarà a "l'Alçar a Déu" i en acabar la celebració es tornarà a realitzar un vol general.

Acabada la missa, eixirà la processó pel recorregut interparroquial. Durant aquesta farem els següents vols: a l'eixir el guió de l'església començarà a voltejar la campana menor i al moment de l'eixida de les andes a ella s'unirà la "grossa", per realitzar juntes un vol general que es prolongarà fins que la processó deixe de vore's des del campanar; a continuació, a l'imminent pas de la processó pel carrer de l'esquerra del temple voltejarà la campana de dit costat; més tard, quan la processó passe per la parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar (que marca la meitat del recorregut) tornaran a voltejar les dos campanes; ja per últim, es realitzaran els tres últims vols generals. El primer a la vista de la processó des del campanar (quan vaja pel Castell), el segon en arribar a l'església i el tercer i últim a "tranc" a l'entrada (després del castell de focs), després del qual es deixaran caure les dos campanes frenant-les, a "l'estil de l'Horta". Una vegada deixades caure, per tal de marcar el final de la festa i de la jornada, es realitzarà el toc d'Ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada