dijous, 11 de febrer del 2016

Repics i vols per la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes


Amb l'arribada del mes de febrer, com ve sent habitual els últims anys, els Campaners d'Alaquàs encetem el nostre calendari anual amb la festa de la Mare de Déu de Lourdes, una de les grans solemnitats de la parròquia de la Santa Creu. Com no podia ser d'altra manera, els campaners solemnitzarem les hores més importants d'aquesta festa, que avui dia 11, finalitza després de nou dies de novena amb la missa major i la processó:

18:30, 18:45 i 19:00: Tres tocs repicats a la missa major. Durant la missa es realitzarà un vol de la "grossa" a "l'Alçar a Déu", i en acabar un vol general.

Processó (20:00 aproximadament): Vol a "tranc" a l'eixida de la imatge de la Mare de Déu de Lourdes, i a continuació, fins que desaparega de la vista des del campanar, vol de la campana major (dedicada a ella) en solitari; al pas de la processó per l'Avinguda, es tornarà a realitzar un vol general, a l'igual que es farà a l'entrada de la imatge en la parròquia. En acabar, i en l'ordre de parada habitual, les campanes es deixaran caure frenant-les (a l'estil de l'Horta) perquè no sonen "a mort i a festa".

En acabar tot: Toc d'Ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada